Yosun duvar ve yosun bahçe uygulaması, doğal yosun malzemesinin özel işleme tabi tutulmasıyla, uzun yıllar herhangi bir bakım gerektirmeden, su, ışık ve ısı ihtiyacı olmadan ilk günkü doğal görünümünü koruyan dekoratif bir uygulamadır. İç mekanda sert yüzeylerin yumuşatılması, mekanlara doğallık ve farklılık katması, su, ışık ve ısı temininin kısıtlı olduğu alanlarda bile yeşil görüntünün sağlanması açısından tercih edilmektedir. Uygulama için gerekli derinlik 5-8 cm arasında değişmektedir.
Stabilizasyon, bitkinin doğal yapısının korunarak gliserin esaslı bir karışım ile sabitlenmesi işlemidir. Bu teknik ile bitkiler doğal görünümlerini, elastikiyetlerini korurlar. Yosun, kırılgan ve hassas bir yapıda olduğu için hasat işleminden sonra, doğal yapısını koruması amacıyla zehirli olmayan mineral bir işleme tabi tutularak stabilize edilmektedir. Bu işlem sonunda yosun, higroskopik (içinde bulunan su moleküllerinin azaltılması) özelliklere sahip bir uyku durumuna geçmektedir.
Uygulama, MDF veya su kontrası üzerine, istenilen desen ve dokuya göre seçilen yosun malzemesinin özel yapıştırıcı ile sabitlenmesi şeklinde yapılır. Atölyede, istenilen ebatlarda, yapılacak uygulamanın metrekaresine göre parçalı olarak da yapılır ve yerinde birleştirilebilir. Uygulama yapıldıktan sonra üzerine su temas etmemesi gerekmektedir. Yosun uygulaması, direkt güneş ışığı veya klima etkisine maruz bırakılmamalıdır.
Yosun duvar ve yosun bahçeler, su, ısı, ışık ve bakım ihtiyacı olmayan tamamen doğal bir üründür. Yosun duvarların uygulamasından sonra budama, gübreleme ve sulama gibi hiçbir bakıma ihtiyaç duymamaktadır. Su isteği yoktur ancak ortamdaki nem miktarının %30’ un altına düşmesi durumunda yumuşak yapısı sertleşebilir fakat nemin %30 değerlerine çıkması, yosunların eski formuna ve yapısına gelmesi için yeterli olacaktır.